Lid worden


SVU TeniSTA

SVU TeniSTA is een studententennisvereniging in Amsterdam die wordt gesteund door het sportcentrum van de Vrije Universiteit. Bij onze vereniging wordt het sportieve tennis gecombineerd met het sociale contact en ontmoet je dus veel nieuwe tennismaatjes! TeniSTA is sinds september 2016 gevestigd op het tennispark van ALTC de Aemstelburgh, op maar 10 minuten fietsen vanaf de Vrije Universiteit en/of de Uilenstede campus.

Als je erover nadenkt om een nieuwe sport te leren of je tennisspel te verbeteren of simpelweg meer studenten te leren kennen in amsterdam, word dan lid bij ons in TeniSTA. Je kan altijd langskomen bij een toss mits je van tevoren een berichtje stuurt naar info@tenista.nl. Dan kan je voor jezelf kijken of de TeniSTA ervaring je bevalt.


Toss

Iedere week organiseren wij onze eigen toss op de banen van ALTC de Aemstelburgh. In het zomerseizoen, van april t/m september, is dit op donderdag avond. In het winterseizoen, van oktober t/m maart is dit op woensdagavond (zolang het weer het toelaat). We spelen dan korte onofficiële partijtjes tegen elkaar in random combinaties. De scores worden verder niet bijgehouden en alles is dus puur voor het plezier en een oefen mogelijkheid om je tennisvaardigheden te verbeteren. Mogelijk krijg je nog tips van de beste spelers van de club! Kom gezellig langs om een keer een balletje te slaan!


Training

Daarnaast kun je bij ons ook wekelijkse tennislessen volgen. In het zomerseizoen, van april t/m september, zijn deze lessen op woensdagavond bij ALTC de Aemstelburgh. In het winterseizoen, van oktober t/m maart, zijn de lessen iedere vrijdagavond en gebruiken we de binnenbanen van TC Buitenveldert zodat we ook bij slecht weer gewoon het hele jaar door kunnen trainen. Alle trainingen zijn in groepen per niveau en worden gegeven door onze eigen trainer Borre. Deze allemans vriend laat je de tips en tricks zien van het tennisspel. Elke strategie wordt besproken. De allereerste tip die ik je alvast kan geven is: "Let op de splitstep!".


Borrel

Iedere laatste donderdag van de maand verzamelen alle leden van TeniSTA zich op Uilenstede bij onze stamkroeg Il Caffè. Hier worden alle competitie uitslagen en laatste nieuwtjes met elkaar gedeeld onder het genot van een lekker drankje. We kijken ernaar uit om je hier te zien!


Competitie

Bij TeniSTA kan je in het voorjaar en in het najaar competitie spelen. Dit houdt in dat je 7 speeldagen in het weekend op de zaterdag of zondag aan het tennissen bent in een heren, dames of mix team. Dit is voor velen een van de favoriete activiteiten bij TeniSTA. Omdat je in een team zit en 7 weekenden met elkaar doorbrengt bouw je vaak vriendschappen op. Mooie zonnige dagen en lekker tennissen, en hopelijk winnen! En wat is er beter dan na het sporten met een lekker biertje nagenieten en met elkaar een competitieschotel te verorberen? Op zaterdag speel je als team vaak 5 of 6 wedstrijden en op de zondag worden vaak 6 of 8 wedstrijden gespeeld afhankelijk van of het een mixteam is of niet. Als je thuis speelt op Aemstelburgh zijn er vaak nog andere TeniSTA'ers die je komen aanmoedigen en tips geven om het moraal hoog te houden. Wie weet win jij deze zomer of herfst wel de competitie?


Toernooien

Ieder jaar organiseren we ons eigen open toernooi. Dit vindt meestal tijdens Pinksteren plaats. Verder organiseren we onze eigen clubkampioenschappen om te zien wie van onze leden de felbegeerde clubbeker mee naar huis mag nemen. En niet te vergeten ons jaarlijkse familie- en vriendentoernooien, waar iedereen samen met familie en/of vrienden de strijd aan gaat. Ook als ze niet kunnen tennissen!


Activiteiten

Gedurende het jaar hebben we behalve tennis uiteraard ook momenten om andere leden te leren kennen via andere activiteiten. Zo organiseren we ieder jaar een nieuwe leden activiteit waar al onze nieuwe leden van het jaar kennis kunnen maken met elkaar; Organiseren we pubquizzen om je kennis te testen; Beginnen we het nieuwe jaar met een nieuwjaarsdiner; Hebben we ieder jaar een gala; Organiseren we aan het einde van de competitie ook altijd een BBQ; En hebben we regelmatig andere leuke activiteiten, zoals karten, lasergamen, escaperoom e.d.


Weekendjes weg

Aan het begin en aan het einde van het jaar organiseren we met de Weekendjeweg Commissie een weekend waar we naar een stad of dorp toe gaan. Deze plek verkennen we met ze allen gedurende twee gezellige dagen. We eten samen, we gaan samen uit en lachen samen.