Lid worden


SVU TeniSTA

SVU TeniSTA is een studententennisvereniging in Amsterdam die wordt gesteund door het sportcentrum van de Vrije Universiteit. Bij onze vereniging wordt het sportieve tennis gecombineerd met het sociale contact en ontmoet je dus veel nieuwe tennismaatjes! TeniSTA is sinds september 2016 gevestigd op het park van ALTC de Aemstelburgh, op maar 10 minuten fietsen vanaf de Vrije Universiteit.

Als je erover nadenkt om een nieuwe sport te leren of je tennisspel te verbeteren of simpelweg meer studenten te leren kennen in amsterdam, word dan lid bij ons in TeniSTA. Je kan altijd langskomen op woensdag of vrijdag mits je van tevoren een berichtje stuurt naar info@tenista.nl. Dan kan je voor jezelf kijken of de TeniSTA ervaring je bevalt.


Toss

Elke donderdagavond wordt er op Aemstelburgh de toss gegeven zolang het weer het toelaat. Van 19:00 tot 21:00 in de avond wordt er op de eerste drie banen van het park gespeeld. Er worden elke 20 minuten wedstrijdjes gespeeld tussen iedereen die aanwezig is vaak in dubbels. De scores worden verder niet bijgehouden en alles is puur voor het plezier en een oefenmogelijkheid om je tennisvaardigheden te verbeteren. Mogelijk krijg je nog tips van de beste spelers van de club of onze eigen tennistrainster Anne! Kom gezellig langs om een keer een balletje te slaan!


Training

Iedere woensdag avond vinden onze tennistrainingen plaats. In de zomer zijn deze op de banen van Aemstelburgh en in de winter verhuizen we naar de binnenbanen van Tennispark Buitenveldert. Zo kunnen onze trainingen het hele jaar doorgaan! Alle trainingen zijn in groepen per niveau en worden gegeven door onze eigen trainer Borre. Deze allemans vriend laat je de tips en tricks zien van het tennisspel. Elke strategie wordt besproken. " De allereerste tip die ik je alvast kan geven is let op de splitstep." Voor de inschrijvingen kan je ons mailen of je inschrijven bij het sportcentrum VU op Uilenstede. Voor studenten krijg je 10 lessen voor 50 euro voor niet studenten is het tien euro meer.


Borrel

Iedere eerste donderdag van de maand verzamelen alle leden van TeniSTA zich op Uilenstede bij Il Caffè. Hier worden alle competitie uitslagen en laatste nieuwtjes gedeeld onder elkaar met het genot van een lekker drankje. Het eerste drankje is altijd gratis voor onze leden.

We kijken ernaar uit om je hier te zien!


Competitie

Bij TeniSTA kan je in het voorjaar en in het najaar competitie spelen. Dit houdt in dat je 7 speeldagen in het weekend op de zaterdag of zondag aan het tennissen bent in een heren dames of mix team. Persoonlijk is dit een van de favoriete activiteiten bij TeniSTA. Omdat je in een team zit en 7 weekenden met elkaar bent bouw je vaak vriendschappen op. Mooie zonnige dagen en lekker tennissen en hopelijk winnen. Wat kan er beter zijn dan na het sporten met een lekker biertje na te genieten en een competitieschotel te verorberen met ze allen? Op zaterdag speel je vaak 5 of 6 wedstrijden en op de zondag worden vaak 6 of 8 wedstrijden gespeeld afhankelijk van of het een mixteam is of niet. Als je thuis speelt op aemstelburgh zijn er vaak nog andere TeniSTA 'ers die je komen aanmoedigen en tips geven om het moraal hoog te houden. Wie weet win jij deze zomer of herfst wel de competitie?


Toernooien

Ieder jaar organiseren we ons eigen open toernooi. Dit vindt meestal tijdens Pinksteren plaats. We hebben alleen dubbel onderdelen tijdens dit toernooi, omdat we dit gezelliger vinden. Verder organiseren we onze eigen clubkampioenschappen om te zien wie van onze leden de felbegeerde clubbeker mee naar huis mag nemen. En niet te vergeten ons jaarlijkse familietoernooi, waar iedereen samen met vrienden en familie de strijd aan gaat (ook als ze niet kunnen tennissen)!


Activiteiten

Gedurende het jaar hebben we behalve tennis uiteraard ook momenten om andere leden te leren kennen. Zo organiseren we pubquizzen om je kennis te testen. Organiseren we ieder jaar een NieuweLedenActiviteit (NLA) waar al onze nieuwe leden van het jaar kennis kunnen maken met elkaar. Beginnen we het nieuwe jaar met een nieuwjaarsdiner. Hebben we ieder jaar een gala. Aan het einde van de voorjaarscompetitie organiseren we ook altijd een BBQ. Verder hebben we nog kleine activiteiten die door onze eigen ActieCommissie worden georganiseerd. Denk aan groepsactiviteiten zoals lasergamen, escaperoom e.d.


Weekendjes weg

Aan het begin en aan het einde van het jaar organiseren we met de Weekendjeweg Commissie een weekend waar we naar een stad of dorp toe gaan. Deze plek verkennen we met ze allen gedurende twee gezellige dagen. We eten samen, we gaan samen uit en lachen samen.